1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához. Egy magas szélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal és béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.
Én vaníliás pudingot is készítek hozzá és leöntöm vele.
A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a porcukrot a vaníliás cukorral. Ezután betesszük a hűtőbe. Amíg a tészta pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a hozzávalókat (25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, 10 dkg cukor) összekeverjük és egy tepsibe simítjuk, majd félig megsütjük. 2. A töltelékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz