500 g tehéntúró
4 evőkanál cukor
2 tojás
6 evőkanál gríz
2 evőkanál liszt
250 g barack
kókuszreszelék
vaníliaaroma
A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával. A barackot vágjuk kockára.
A túrós masszát keverjük össze, majd készítsünk belőle ellapított halmokat, mindegyiknek a közepére tegyünk egy darab barackot és formáljunk belőle gombócot. Forró vízbe tegyük bele a gombócokat, hagyjuk főni nagyjából 5 percig, amikor elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Öntsünk kókuszreszeléket egy tálba, egy szedőkanállal vegyük ki a gombócokat, csöpögtessük le, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Ha édesebben szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.
A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával. A barackot vágjuk kockára.
A túrós masszát keverjük össze, majd készítsünk belőle ellapított halmokat, mindegyiknek a közepére tegyünk egy darab barackot és formáljunk belőle gombócot. Forró vízbe tegyük bele a gombócokat, hagyjuk főni nagyjából 5 percig, amikor elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Öntsünk kókuszreszeléket egy tálba, egy szedőkanállal vegyük ki a gombócokat, csöpögtessük le, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Ha édesebben szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.
1. A sajtot 8-10 mm-es szeletekre vágom, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd a panírozást megismétlem. 2. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHirdetés 1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk. 2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és olvasztott vajjal összekeverjük. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzátesszük a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű