Hozzávalók (20 darabhoz):
10 dkg őrölt pirított mogyoró
4 dkg őrölt nyírfacukor/5 dkg eritrit
1 dkg cukormentes kakaópor
4-5 ek. hideg víz
5 dkg 70+%-os vagy diabetikus csokoládé
5 dkg 81%-os étcsokoládé
Az őrölt mogyorót összekeverjük az édesítővel és a kakaóporral, majd a vizet kanalanként hozzáadva formázható masszát készítünk akár kézzel, akár egy kanál segítségével.
A masszát két részre osztjuk, 2 hengert gyúrunk belőle, és 10-10 részre osztjuk.
Vizes kézzel egyesével szaloncukor formájúra igazítjuk, sütőpapíros tálcára helyezzük, és 10 percre bedugjuk a fagyasztóba.
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládékat, és az enyhén megdermedt szaloncukor-töltelékeinket belemártjuk a csokoládéba.
A felesleget 2 villa bölcsőjében lecsorgatjuk róla, és szilárdulásig sütőpapíros tálcára helyezzük.
Színes selyempapírba csomagoljuk, és már akaszthatjuk is őket a fára.
Fontos!: minden alaktrész szobahőmérsékletű, kb. 2 órát várakoztak a pulton, a liszt szitálva, a tojás sárgája és a vaj a tejben. Tészta program, (1 ó 50 p ). Ha végzett, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csillagokhoz gyúrjuk össze a hozzávalókat és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután két fólia között nyújtsuk ki és szaggassunk ki csillagokat. A glazúrhoz verjük fel egy csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet i...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz