50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a man...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumpli szemeket, meghámozva, felkockázva főzz meg. A főzővízbe tedd bele a 2 babérlevelet is. Amíg a krumpli készül, addig egy serpenyőben hevítsd fel 1 ek olajat és add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, madj 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Félpuhára főzzük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű