menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyafasírt,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói padlizsános batyu
Marokkói padlizsános batyu

A padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a man...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Gombával töltött burgonyás tallér
Gombával töltött burgonyás tallér

A krumpli szemeket, meghámozva, felkockázva főzz meg. A főzővízbe tedd bele a 2 babérlevelet is. Amíg a krumpli készül, addig egy serpenyőben hevítsd fel 1 ek olajat és add hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Csőben sűlt vörösbab
Csőben sűlt vörösbab

A burgonyát meghámozzuk, madj 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Félpuhára főzzük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk