250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók, a sziruphoz:
200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor
Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.
2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.
Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni, 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.
A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém. Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát. A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggye mártsd bele a kristálycukorba és tedd a tetejére.
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumpli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 1 kg őszibarack felvágni, 5 ek cukor, vaníliás cukor, 0,5 l víz, 0,5 l fehérbor, szegfűszeg, • negyed órát főzni, hogy forrjon, • tűzről le, 1 doboz tejfölbe 2 tojás sárgája,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a zsírral összemorzsoljuk, beleöntjük a sütőport, ízlés szerint megszórjuk sóval, kevés tejet adunk hozzá, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy gyúrható tésztát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű