14 dkg csokoládé,
• 14 dkg vaj,
• 14 dkg cukor,
• 14 dkg liszt,
• 7 egész tojás,
• a forma kikenéséhez zsír és liszt,
• a bevonáshoz 15 dkg csokoládé,
• 30 dkg savanykás gyümölcsíz.
A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és az egészet könnyedén elkeverjük 14 dkg liszttel.
Zsírozott, lisztezett formában, középmeleg sütőben kb. egy óra hosszat, deszkára vagy rácsra borítva hűtjük ki, ezután hálom lapra vágjuk, majd forró, fanyar (ribizli, meggy, áfonya) lekvárral megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük.
A tetejét vagy porcukorral hintjük be, vagy 15 dkg felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Ha a bevonat megszilárdult, lehet szeletelni.
Tanácsolom, hogy egyszerre csak annyit vágjunk le a tortából, amennyi elfogy, a többit takarjuk le fóliával, a Sacher-torta így száraz, hűvös helyen, pl. kamrában, két hétig is eláll.
7/06/0337
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk, és azonnal felhasználhatjuk. 170 fokos sütőben nekem épp 8 perc alatt sültek meg az adagok, de nálunk most kicsi sütik készültek, szerintem 10 perc lesz a szintidő.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű