menu

Családireceptkönyv.hu

tartár mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 tojássárgája
1 tk. olívaolaj
1 ek. finomra vágott hagyma
50 g kovászos uborka
1 ek. mustár
120 g tejszín
1/2 citrom
kapor, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


Főzzük meg a tojásokat és tegyük egy külön tálba a sárgájukat, majd adjuk hozzá a mustárt és folyamatos kevergetés mellett az olívaolajat is.

Reszeljünk hozzá uborkát (eltérhetünk a fent megadott mennyiségtől, akár ki is hagyhatjuk) és adjuk hozzá a többi kimaradt hozzávalót is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boros almaleves
Boros almaleves

Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Julám kedvence
Julám kedvence

Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot. Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-szalonnás torta
Hagymás-szalonnás torta

Tésztát összegyúrni és egy tortaforma vagy tepsi aljára nyomkodni, kis peremet is csinálni. Elő lehet sütni 200 C-on, én nem szoktam. A hagymát megdinszteljük a szalonnával és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legfinomabb Legényfogóleves
A legfinomabb Legényfogóleves

A legényfogó levest roppant egyszerű elkészíteni . Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk