Hozzávalók az alaphoz (21 cm formához)
3 tojás
4 ek. erythritol (por alakú)
3 púpozott ek. kókuszreszelék finomra darálva
2 ek. tápióka keményítő
1 púpozott ek. kakaópor
1 ek. olvasztott kókuszolaj
A krémhez:
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
15 dkg erythritol (por alakú)
2 ek. kakaópor
10 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
1 dl erős forró kávé
4 db lapzselatin
2 dl kókuszkrém
A tetejére:
kb. 30-40 dkg eper
Sokszor leírtam már, hogy a piskótát mindig ugyanezzel a módszerrel készítem, már évek óta sikerrel, igazság szerint ehhez egy erős állványos mixerre van szükség. De természetesen a szétválasztós módszerrel is el lehet készíteni piskótát, ha valakinek az vált be. Általában mandulával készítem, de szoktam variálni, most éppen kókuszos kakaós. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverd habosra a legmagasabb fokozaton, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és óvatosan forgasd bele, majd az edény széléről csurgasd bele az olvasztott kókuszvajat és lazán forgasd össze az egészet, ne öntsd az olajat a masszába, mindig csak az edény széléről csurgasd bele. Ilyenkor egy kicsit úgy tűnik, hogy összeesik az olajtól a tészta, de szépen meg fog sülni. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig, de ez sütőtől is függ, többször ellenőrizd. Ha kész a piskóta, hagyd hűlni pár percet a formában, majd vágd körbe, óvatosan borítsd rácsra, húzd le róla a sütőpapírt és hűtsd ki. Ha kihűlt, tedd vissza a kapcsos formába. A tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemény, akkor kanalanként add hozzá az édesítő felét. Verd kemény fényes, habbá, mintha habcsókot készítenél, majd tedd félre. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hűtsd vissza. A tojássárgákat keverd habosra az édesítő felével, 3-4 percig. Add hozzá a kakaóport, keverd csomómentesre. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe pár percre, majd old fel a forró kávéban. Folytonos keverés közben csurgasd a forró zselatinos kávét a tojássárgákhoz. A kemény tojáshabot több részletben forgasd bele kávés kakaós krémbe, add hozzá a csokit is és forgasd össze. A kókuszkrémet verd fel, majd ezt is forgasd bele a csokis krémbe, de óvatosan, minnél kevésbé törjön össze a hab. Öntsd a krémet a piskóta tetejére, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. Kicsit aggódtam, mert a krém elég folyékonynak tűnt, de nagyon jó állagú és szeletelhető lett. A tetejét rakd ki eper szeletekkel és már tálalhatod is.
1. za kore umutite cvrsto bjelanjca sa secerom i u njih pjenjacom dodajte mljevene ljesnjake i brasno. Podijelite u tri dijela i pecite u kalupu promjera 22 cm na 180 C oko 20 mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár. Vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű