menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo sajt


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg párolt karfiol (vagy cukkini)
25 dkg kókusztej
3 ek kókuszolaj
6 dkg zselatin
1 dkg só
15 g almaecet
5 g citromlé
Ízesítés

Elkészítés:


Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjük. Két óra alatt bedermedt, és jól szeletelhető és reszelhető volt. További pozitívum, hogy fagyasztás után is ugyanolyan maradt az állaga. Viszont nagy melegben könnyen olvadni kezd, ezt tartsuk szem előtt.

Aki nem szereti a karfiol vagy a kókusz ízét, egy cseppet se aggódjon, mert egyik sem fog érződni benne!

Többféle ízesítéssel készíthetjük a natúron kívül: nagyon finom pl. bazsalikommal, oregánóval, kaporral, snidlinggel, fokhagymával, kurkumával, őrölt paprikával.
CÍMKÉK: SAJT, KARFIOL, CUKKINI

Paleo sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sztifádó
Sztifádó

A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, pár percig pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bánh xèo – vietnámi palacsinta
Bánh xèo – vietnámi palacsinta

A kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GM sportszelet
GM sportszelet

A kekszet kézzel összemorzsoltam, hozzáadtam a kakaóport, az olvasztott Ligát, a langyos kókusztejet és a rumaromát... Egy magasabb falú tálat kibéleltem sütőpapírral és beleönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rántott sajt 1 - OK
Rántott sajt 1 - OK

1. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojásba, ismét lisztbe és tojásba mártjuk és bő, forró olajban kisütjük, vigyázva hogy a bundája a fordításnál ne sérüljön meg. 2. Bármilye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk