menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyès krèmes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliáscukor

A tejszínes réteghez:
2 dl tejszín

A díszítéshez:
Kakaópor

Elkészítés:


Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra kakaóport szorunk. Azonnal fogyasztható.

Gesztenyès krèmes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

Egy 20 ×30 cm- es tepsit vajjal kikenjük. A lisztet,porcukrot,sütőport összekeverjük. Felét a a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót. Rászórjuk a magozott meggyet,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Olasz almás pite
Olasz almás pite

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokis narancsos muffin
Csokis narancsos muffin

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojásfehérjéket kemény hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk