menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-mandulás torta (Nigella)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g cukor
6 nagy tojás
ha van, 1 tk. rózsavíz
2 tk. citromlé
2 kardamon
200 g őrölt mandula
150 g aszalt sárgabarack
50 g finom kukoricadara
1 tk. sütőpor
250 ml víz
a forma kikenéséhez olaj vagy vaj

Hozzávalók a dekorációhoz:

2,5 tk. aprított pisztácia
2 tk. rózsaszirom vagy sárgabaracklekvár
1 tk. citromlé

Elkészítés:


Kezdésként Nigella az összesen 150g aszalt barackot – ahelyett, hogy egész éjszakára hideg vízbe áztatná – csak átforralja vízzel és két darab kardamommal, aztán hagyja kihűlni. Így a barack és a kardamom íze sokkal jobban elvegyül. Néhány szemet ebből félretesz, ezek kerülnek majd a torta tetejére. A többi barackot, a kardamom magját és az illatos szirupot a robotképbe kanalazza, és 200g őrölt mandulát ad hozzá. Így a torta laktóz-és gluténmentes is lesz. Hozzáad 50g finom kukoricadarát, majd 150g cukrot. Ehhez ad még egy teáskanálnyi sütőport is, és hat tojást, ettől lesz levegős a tészta és nem szárad ki. Robotgéppel mindezt összedolgozza. Ezután következik két teáskanál citrom, és az utolsó simítás, egy teáskanálnyi rózsavíz. Fontos, hogy ne adagoljuk túl, máskülönben habfürdővé válik a konyha. Ezután Nigella egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába zsírpapírt tesz, oldalát kivajazza, majd egyszerűen beleönti a masszát. Ezután kerül rá a korábban félretett néhány szem barack. A torta 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsül. Miután kivette, a még meleg tészta tetejét átkeni egy kis vízzel és egy kis citromlével kikevert sárgabaracklekvárral, majd az egészet megszórja aprított pisztáciával.

Trükkök, tippek, praktikák:


A torta állítólag 5-7 napig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Zebratorta (mákos)
Zebratorta (mákos)

A tészta alapanyagokat összegyúrjuk, tortaformába nyomkodjuk. A mák kivételével mindent összekeverünk, felezzük. A felébe kerül a mák. A tésztát a közepére kanalazzuk felváltva....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sarlotka /orosz almatorta/
sarlotka /orosz almatorta/

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokitorta gazdagon
Csokitorta gazdagon

Tészta: Az alapanyagokból 3 lapot sütünk. 1.A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni. 2.A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos pitécskék olasz habbal
Citromos pitécskék olasz habbal

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd két folpackréteg között kinyújtottam. Óvatosan belesimítottam a mini piteformákba, a nyújtófát a tetején végiggörgetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk