30 dkg cukor
30 dkg dió
4 tojássárga
24 dkg porcukor
3 tojásfehérje
citromlé
A 30 dkg cukrot, diót a tojássárgákkal összegyúrjuk, majd zsemlemorzsával meghintett gyúródeszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
A porcukrot a fehérjékkel és a citromlével kemény habbá verjük. Ha gőz fölött verjük akkor keményebb marad a hab!
A kinyújtott lapot 2*6 cm-es lapokra vágjuk, a habot a tésztára simítjuk, majd egy kerek végű késsel óvatosan a tepsire emeljük őket.
60 percig sül 90 fokon - habra figyelni kell ne sárguljon meg!
Könnyen törik, óvatosan kell levenni a tepsiről.
Előmelegítjük a sütőt (180 fok, légkeverés). A piskótához a tojásokat felütjük (nem választjuk szét) majd elektromos habverővel (robotgéppel) magas fokozaton, a kókuszvirág cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szalakálit 1 dl picit langyos tejben elkeverjük -a lisztben elmorzsoljuk a margarint -hozzáadjuk a többi hozzávalókat( egy nem túl kemény tésztát kell kapjunk ...ha szükséges m...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Közepes1. Egy műanyagdoboz aljába, amely kb. 1 literes, vágunk egy darab sütőpapírt. Plusz még egy ugyanekkorát, ami majd a tetejére megy. Mindkettőt megkenjük vékonyan étolajjal. 2. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes