menu

Családireceptkönyv.hu

Arroz con Pollo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg csirkecomb (felezve, külön az alsó és felső)
só, bors, pirospaprika
olívaolaj
5 dl csirke alaplé (vagy rossz esetben fél liter vízben feloldott tyúkhúsleveskocka)
1 csomag sáfrány (megnéztem, 0,12 g)
1 evőkanál vaj
15 dkg bevette tészta (lapos spagetti)
20 dkg füstölt sonka (nyers, szárított)
2 nagyobb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 kaliforniai paprika (egy piros, egy sárga, de nyilván bármilyennel finom lenne)
5 szál zeller
2 csilipaprika
2 babérlevél
3 paradicsom
30 dkg rizs

Elkészítés:


A csirkecombokat gazdagon sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával is, kézzel alaposan belemasszíroztam a bőrébe, és egy serpenyőben (pontosabban az óriás serpenyőmben) pici olívaolajon először hirtelen, forrón körbesütöttem, aztán egy kicsit visszavéve a hőmérsékletből, szép pirosra (majdnem készre) sütöttem. Közben az alaplevet külön felforraltam, és beledobtam a sáfrányt. Amikor megvolt a csirke, kivettem egy tálcára, és félretettem. A kisült zsírjához adtam az evőkanálnyi vajat, és az 5 cm-es darabokra tördelt száraztésztát kb. 2-3 perc alatt aranybarnára pirítottam. Kiszedtem, és a visszamaradt zsiradékban picit megpirítottam a kicsi, félcentis kockákra vágott sonkát. Utána beledobtam az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, a paprikákat, a babérlevelet, kicsit megsóztam, és 5-6 percig pároltam. Itt már tudni lehetett, hogy telitalálat lesz, gyönyörű színes volt a zöldség, és már megjelent az íze is. Utána belekevertem a paradicsomot, a pirított tésztát, beleöntöttem a rizst, a sáfrányos alaplével felöntöttem, egy kicsit összekevertem, végül a tetejére visszaültettem a sült csirkét. Gondosan még ráöntöttem a csirke alól a levét, és fedő alatt 20 perc alatt készre főztem. Ezalatt a rizs és a tészta is megpuhult, és megkapta a csirke is az utolsó simítást.

Trükkök, tippek, praktikák:


Úgy teljesen újszerű ez az étel, hogy közben teljesen a megszokott körökben tud maradni, és nem kell új ízharmóniát tanulni. Bármennyire is karibi, semmi nincs benne, ami szokatlan lehetne nekünk, és mégis ebben a kombinációban eléri a célt, hogy valami olyan kerüljön az asztalra, ami nem mindennap szokott.

Arroz con Pollo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Csirkemájrizottó Frank Júliától
Csirkemájrizottó Frank Júliától

elkészítés: 1. A rizst szitába tesszük, és addig mossuk, amíg az alatta lévő víz már átlátszóan tiszta, majd jó negyedóráig áztatjuk. 2. Közben a májat annyi forrásban lévő vízbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás csibefasírt
Medvehagymás csibefasírt

A darált csirkemellet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a fűszereket. Felaprítjuk a hagymákat apró darabokra, a fokhagymát lereszeljük. Jól összekeverjük a hússal. Egy se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korianderes csirke avokádóval, salátaágyon
Korianderes csirke avokádóval, salátaágyon

A csirkét kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjk és üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a csirkét. 5-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kori...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. 2. A csirkemell szeleteket megmártjuk a lisztben, tojásban, reszelt sajtban és kivajazott jénaiba sorakoztatjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk