• 4 szelet karaj csont nélkül
• 15 dkg füstölt szalonna
• 50 dkg gomba
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 dl tejföl
• 2 kanál finom liszt
• 2 tk pirospaprika
• 1 mk őrölt bors
• só
• 1 fej vöröshagyma
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
A karajt megtisztítjuk, éles, hosszú késsel felszúrjuk, kívül-belül alaposan megfűszerezzük. Egyik végéről bele szúrjuk a kolbit, a másik végéről a répát. (kb. fele-fele hosszan)....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűEgybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVöröshagymát megdinsztelem, tűzről levéve jó adag pirospaprikával szórom meg. Visszateszem a tűzhelyre, hozzáadom a felcsíkozott csirkemellet. Kicsit pirítom, majd felöntöm annyi...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű