3 dl tej
7 csapott evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
1 db citromból nyert citromhéj
50 dkg tehéntúró
1 ek napraforgó olaj (morzsához)
4 ek zsemlemorzsa (morzsához)
ízlés szerint só
A tejhez búzadarát, vanília cukrot és a kristálycukrot keverünk (ízlés szerint kevés reszelt citromhéjat is).
Majd ezeket felfőzzük tejbegríznek, nagyon sűrűre, és ehhez hozzákeverjük a túrót is.
Kézzel szép gombócokat formázunk. Közben zsemlemorzsát pirítunk egy másik edényben, és a gombócokat beleforgatjuk.
Tálaláskor vanília puding, vagy vaníliásodó is nagyon finom hozzá.
A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A főzővízbe tehetünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a br...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA túrót elkeverjük a tejjel, míg lágy krémet nem kapunk, hozzáadjuk a leturmixolt banánt, cukrot (vagy helyette mézet, édesítőt, szirupot), fahéjat és tojássárgáját. Mixerrel habbá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kevergetés melle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sajtot finomra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk és csak a sárgáját adjuk a sajthoz. Beleszedjük a tejfölt, a puha vajat és simára keverjük. Beleszórjuk az élesztőt és össz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű