menu

Családireceptkönyv.hu

Mindenmentes falafel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
4 evőkanál napraforgómag
2 evőkanál chiamag
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál őrölt mustármag
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál csilipehely
3 evőkanál tahini (szezámkrém)
3 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


csicseriborsót leszűrjük, de a levet félretesszük, egyrészt kellhet belőle egy kevés a masszához, a maradékból pedig csokihab készíthető – és ez nem vicc: recept itt >>
A napraforgómagot késes robotgépbe tesszük, finomra összeaprítjuk, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az olívaolajat, a citrom kifacsart levét és a zúzott fokhagymát, és a géppel pépesítjük, míg homogén masszát kapunk, ha szükséges, egy kis levet adunk hozzá. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az összes fűszert, a szezámmagot és a chiát, ízlés szerint sózzuk, és kézzel alaposan összemancsoljuk.
A masszából 3 centis golyókat formázunk olajos kézzel, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokos sütőbe tolva 30 perc alatt szép ropogósra sütjük. Melegen, hidegen, mártogatóssal, pitába vagy szendvicsbe téve, főzelék feltétjeként tálaljuk ízlés és alkalom szerint.

Mindenmentes falafel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kapros-remuládmártásos édesburgonyasaláta füstölt la
Kapros-remuládmártásos édesburgonyasaláta füstölt la

A meghámozott, kockára vágott édesburgonyát sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd teljesen kihűlni (ezalatt megpuhul a salátához kellő állagra, de ha túlfőzöd, ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizzás croissant (Szafi)
Pizzás croissant (Szafi)

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A verhetetlen gesztenyés-csokis szuflétorta
A verhetetlen gesztenyés-csokis szuflétorta

A kókuszzsírt a darabokra tört csokival vízgőz felett megolvasszuk. Majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert forrón nem önthetjük a tojáshoz. A gesztenyék...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Lenmaglisztes zsemle a mikróból
Lenmaglisztes zsemle a mikróból

A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fok...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk