menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós karfiol lepény


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 db karfiol
5 dkg parmezán sajt
2 db tojás
2 evőkanál mandulaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só bors

Elkészítés:


A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Rakd konyharuhába, és jól csavard ki belőle a vizet.

Tedd hozzá a felvert tojást, a reszelt parmezánt, a mandulalisztet, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Egy sütőpapírra formázz a masszából tetszőleges nagyságú lepényeket, korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Érdemes közben a lepényt óvatosan megfordítani, hogy mindkét oldala szép piros legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha fogyózol, vagy rajongsz a zöldséges ételekért, a hagyományos kenyér helyett válaszd a ropogós karfiollepényt! Szívesen eszed majd rendszeresen, hisz finom, nem hizlal, és alig van vele munka. Rostokban, fehérjékben gazdag, és a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kész lepények közé rakj mindenféle finomságot, csirkét, zöldségeket, vagy kend meg szószokkal.

Ropogós karfiol lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű élesztős fehér kenyér
Egyszerű élesztős fehér kenyér

https://www.facebook.com/groups/721700342161596/posts/1020755402256087/?__cft__[0]=AZXRhLk32goorxpAZRw6Svl9DQcnoUMYiXNMkuE3H6VwI22EfJS02xHdQR5MVzj5a-66bohlarh01Qq9kP8RNo6Ws28cG5h-B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsömle (élesztőből)
Zsömle (élesztőből)

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfutt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött lepény
Töltött lepény

A krumplit héjában sós vízben puhára főzzük, majd még melegen lehúzzuk a héját. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a lisztet, fűszereket. 1 dl langyos tejben elmorzsolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Igazi házi kifli 2.
Igazi házi kifli 2.

A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Közben a 3 dl langyos tejjel és 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az olajjal és a felfuttatott élesztővel együtt ös...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk