50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
Ezután a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük. Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
Tegye mindkét lisztet fajta, tej, tojás sárgája, tejföl, só és fele a vajat a keverő tálba, majd Megszórjuk a cukorral és morzsolódik az élesztő át ezt. A habverővel keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát, és aranysárgára pirítjuk. A chilit apróra vágjuk, és a paradicsommal együtt a lábosba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt a citromhéjjal, 2 evőkanál cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett rizst, újra felforraljuk, majd lefedjük, takaréklángra tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Elkezdjük dagasztani és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű