1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika
só
bors
ízlés szerint Piros Arany
A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.
Krumplit lehet főzni a körethez.
A húslevesben főtt zöldségeket kiszedem, felöntöm húslével, botmixerrel pépesítem, adok hozzá sót, cukrot, fél citrom levét, egy pohár tejfölt és egy babérlevelet. Beforralom, tész...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Könnyű1. A nyulat 8 részre daraboljuk. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját egy lábasban kisütjük. A húst hozzáadjuk, kevergetve körös-körül megpirítjuk. A zúzott fokhagymát m...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA vöröshagymát vágjuk apróra és zsírban dinszteljük meg. Amikor szép üveges, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát, majd a kockára vágott őzhúst. Lassú tűzön pirítsuk, várjuk meg, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes