1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
só
olaj
A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.
A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.
Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.
Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.
Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.
Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat for...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA kis fej kockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és cukkinit, a zúzott fokhagymát. A zöldségeket 5 percig pároljuk, majd beletesszük a fe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk 2-2 szelet bacont és egy-egy szelet trappista sajtot. A karajszeleteket összehajtjuk, lisztbe, felvert t...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű--A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk. Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. --A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hag...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes