menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors

olaj

Elkészítés:


A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.

A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.

Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.

Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.

Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.

Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szűzpecsenye Wellington módra
Szűzpecsenye Wellington módra

A szalonnát finomra vágjuk, az olajon kisütjük a zsírját, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon hirtelen körbesütjük a megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaróvári sertésborda
Magyaróvári sertésborda

1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mázos grill oldalas
Mézes-mázos grill oldalas

A feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZALONNÁBA TEKERT EGYBEN SÜLT FASÍRT
SZALONNÁBA TEKERT EGYBEN SÜLT FASÍRT

Egy közepes mély tepsit, vagy jénait bélelj ki baconnal úgy, hogy majd a fasírtra tekerhető legyen A füstölt szalonnát kockázd fel A darált húsba keverd bele a szalonnát, a fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk