1 kg burgonya,
120 g liszt,
30 g gríz,
só,
1 tojás,
24 szilva,
24 kockacukor,
100 g vaj,
zsemlemorzsa,
fahéj,
cukor,
Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük.
A tésztából egy pohár segítségével 24 darab kb. 4 cm vastag és 10 cm átmérőjű kört szaggatunk ki. Mindegyik közepére egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - tegyünk, majd formáljunk gombócot.
Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig addig főzzük a gombócokat, amíg a víz tetejére feljönnek.
A zsemlemorzsát pirítsuk meg vajon, forgassuk meg benne a gombócokat.
Végezetül szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy mákkal.
A karfiolt szétszedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, krumplinyomóval összetöröm, és hagyom kihűlni. Elkészítem hozzá a majonézt: 1 tojáshoz 1 dl olajat keverés közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sőtőt 180 fokra, és aprítsd fel a zöldségeket. 2. Egy lábosban forralj vizet egy kis sóval, majd főzd a krumplit, míg meg nem puhul. Ekkor szűrd le, tedd vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mozzarellagolyókat leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, mélyebb tálba tesszük. A bazsalikomleveleket apróra összevágjuk. A citrom héját citrushámozóval lekaparjuk vagy éles k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes