50 dkg tehéntúró,
12 dkg búzadara,
3 tojás,
zsemlemorzsa,
olaj,
porcukor,
só.
A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele felvert tojásfehérjét).
A masszát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon. Közben felrakunk egy nagy edényben vizet főni, és egy serpenyőben, vagy lábosban megprítjuk olajon a zsemlemorzsát. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és több adagban sós lobogó vízben kifőzzük őket. Megvárjuk, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kihalásszuk, és az előzőleg olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Porcukorral alaposan meghintve tálaljuk.
Megfőzzük sós vízben a karfiolt és tejben áztatott zsemlével együtt krumplinyomón átnyomjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk két tojássárgáját. 2 ujjnyi vastag hengereket formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük,besózzuk,10 percre félretesszük. Majd kinyomkodjuk,és összekeverjük a hozzávalókat. 10 percig áll. Előkészítjük a panírhoz valókat és a zsírt a sütéshez. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes