6 dl langyos víz
1 egész élesztő
4 tk só
2 tk cukor
4 tk lenmag
4 tk tökmag
4 tk szezámmag
4 tk napraforgómag
4-5 tk olívaolaj
2 tk lenmagolaj
5 ek zabpehely
1 kg liszt (tetszés szerint tönköly, rozs, lehet keverék is)
összekeverni, fél órát kelni hagyni, átgyúrni, formába tenni, fél órát állni hagyni, utána sütni.
190 fokon 30-40 percig sütni.
Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízzel, a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet, zsírt és jól összedolgozom, hagyom egy 15-20 percet pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfuto...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze az elő-tésztát a maradék tejjel, élesztővel, a cukorral, vajjal, a felvert tojásokkal és a sóval. Apránként adagoljuk a lisztet, és puha lágy tésztát dagasztunk, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű