10 dkg törökmogyoró
15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
1 dl tej
2 ek. semleges ízű olaj
2 dkg nyírfacukor/eritrit
1 fél vaníliarúd kikapargatott belseje vagy vaníliapor
Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!) •
Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük.
A paprikákat alaposan mossuk meg. A kápia paprikákat csumázzuk ki, azoknak nem fog kelleni a magja, de a chili paprikában hagyjuk benne a magokat is, mert az erejének igen nagy rés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomokat megmossuk, szárát, csumáját kivágjuk, és az esetleges hibás részeit. 3-4 részre vágjuk, beledobjuk egy tálba. A paprikák csumáját kivágjuk, ezt is hozzádaraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes