A csirkéhez
2 db csirkemell (csontos) (bőrös vagy csirkecomb)
só ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Az öntethez
10 dkg vaj (vagy margarin)
3 ek méz
2 narancsból nyert narancslé
A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük sütőt, és további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
sütési hőfok: 180°C
Tojáshéjak előkészítése : A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (termés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát. Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hústekercseket tepsibe fektetjük, Aláöntjük a levest, alufóliával lefedjük, és 180 C-fokon a húst puhára sütjük (kb. 40 perc). A végén a fóliát levesszük, és 200 C-fokon még 10...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes