Sastojci:
250 grama suvih šljiva
250 grama suvih smokava
250 grama šećera + 2 šake šećera
250 grama oljuštenih i samlevenih badema
Način pripreme:
Ušpinovati 250 grama šećera sa pola šoljice vode. Dodati bademe i ostaviti da se ohladi. Samleti smokve i sa šakom šećera izmesiti, pa razvući oglagijom što tanje. Samleti suve šljive i sa šakom šećera izmesiti, rastanjiti i staviti preko smokava. Preko toga staviti ohlađenu masu sa bademima i urolati.
Rolat sve vreme razvijati na kristal šećeru ili foliji, da se ne bi zalepio.
Tészta: A leveles tésztát kettévágjuk, egyenként kinyújtjuk. Az egyiket tepsi hátán, villával megszurkálva 200 fokon rózsaszínűre sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKönnyen gyúrható tésztát készítünk, zsírozott tepsi hátulján 3 lapban kisütjük. A krémhez a tejet, a lisztet, a kristálycukor felfőzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcu...
Elkészítési idő: 1 1/2 óra Nehézség: KözepesA 6 tojásból piskótát sütünk egy lapos gáz tepsiben, míg meleg vizes konyharuhával feltekerjük, megkenjük baracklekvárral, és 1cm széles darabokra felszeleteljük. Krém: 3 dl tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A vizet melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a margarint, az édesítőt, a sót és megvárjuk míg teljesen elolvadnak a meleg vízben. ◾️Ezután hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Nehéz