Sastojci:
10 jaja
10 šoljica šećera
10 šoljica brašna
2 praška za pecivo
2 pudinga od vanile
1 litar mleka
2 šoljice ulja
400 grama šećera
1 margarin
velike oblande
džem od kajsije
kakao
Način pripreme:
Prva kora: umutiti 5 jaja, dodati 5 šoljica šećera, jednu šoljicu mleka (od litar mleka koje treba pripremiti), 1 šoljicu ulja i jedan prašak za pecivo.
Druga kora: sve je isto kao za prvu, samo se na kraju dodaju i dve kašike kakaoa.
Kada se kore ispeku, malo se ohlade, pa se onda braon kora bogato premaže džemom, a preko nje se stavi žuta kora i ostavi malo da džem upije. Zatim se kore iseku na 10 uzdužnih traka, pa se odlože na stranu, a pristupa se izradi fila.
Napraviti karamel od 400 grama šećera, a kada se šećer otopi, sipati preostalo mleko (litar, manje za dve šoljice). U to umutiti dva pudinga od vanile, koji se prethodno razmute od postojećeg mleka. To treba da vri dva-tri minuta. U vrelo staviti jedan margarin i mutiti još malo dok se margarin ne rastopi.
Ovaj fil razliti na oblande, na svih pet kora oblandi, ali tako da se na svaku razlije posebno. Dakle, premaže se jedna oblanda, pa se na nju stave dve trake (od kora koje ste isekli), ali tako da prva traka bude stavljena sa braon delom okrenutim nadole, a žutim nagore, a druga sa žutim nadole, a braon nagore. Uviti u rolat zajedno sa oblandom.
Postupak ponoviti pet puta, iskoristiti sve oblande i sve trake od žute i braon kore. Kolač je jako izdašan, ukusan i dekorativan.
A hét tojásból, a kristálycukorból és a lisztből piskótát sütünk, de mielőtt a sütőbe tesszük vágott mogyoróval megszórjuk. Ha kisült, még melegen megkenjük mogyorókrémmel. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű190-200 fokon légkeverésen sütjük.
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: NehézA tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű