25 dkg rizs
gomba zöldségek stb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg parmezán
1 l alaplé
só bors
A hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi alaplével, (én vegettából szoktam bő 1l
főzni előtte) hogy pont el lepje.
Sűrű kergetés mellett megint felöntöm ha el párolgott az alaplé,ezt addig ismételgetem míg a rizs majdnem puha nem lesz az utolsó felöntésnél adok
még hozzá marék ha lehet parmezán sajtót és 2dl főző tejszínt. Fedővel lefedve pihentettem majd tálaláskor újból megszórom sajttal.
Az élesztőt felfuttatjuk, összegyúrjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd sütjük. 2 hétigeltartható
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrillezett-pácolt zöldségek: A cukkinit és a padlizsánt karikákra, a paprikát nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre, a gombákat csak félbe vagdossuk. Ha lehetőségünk van, akár fa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágva sós vízben puhára főzzük. Félretesszük egy tálba. A zöldségeket a krumpli forró főzővizében ressre (tehát nem teljesen puhára) fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű