A tésztához
88.8 g cékla (sült)
288.8 g búzaliszt (BL55)
2.2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.2 csipet só
A töltelékhez
133.3 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
133.3 g ricotta
2.2 szál újhagyma zöldje
só
bors - fekete (tört)
A tetejére
8.8 evőkanál vaj (olvasztott)
Teljes elkészülési idő
30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc
A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük.
A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben a ricottát, kecskesajtot, sót és borsot összekeverjük az apróra vágott újhagymával és hűtőbe rakjuk a tölteléket.
Fél óra pihentetés után lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 1.5 mm vastagságúra a tésztát és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével kis kör alakú lapokat szaggatunk a tésztából.
A korongokat párba állítjuk és mindegyik pár egyik felére egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. MEgkenjük kevés tojással a széleit, rárakjuk a másik korongot, lenyomkodjuk az oldalát és villa segítségével "berácsozzuk" a raviolik széleit.
Forrásban lévő vízbe dobjuk 3-4 percre a raviolikat.
Forrón tányérra szedjük őket és olvasztott vajjal meglocsoljuk.
30 perc sütés, 25 perc elkészítés, 30 perc pihentetés, 4 perc főzés
90 perc
Egy nagy tálban az összetevőket csomómentesre keverjük, jó sűrű palacsinta tészta állagot kell kapnunk. Ha nem sütitek ki azonnal a tészta a chia mag, és a lenmagpehely miatt gyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kevés olajon pirítom (kifehéredésig), kevergetni kell, hogy ne égjen le, kb. 2-3 perc. Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymát, egy kevés sót és forrástól számított kb. 5 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMiután a burgonyát meghámoztuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a hozzávalókat. A szokásos módon serpenyőben vagy kiolajozott tepsiben pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét. Forraljuk az így kapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű