750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)
A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk az elkészült forralt bort.
Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyd ki!
Vizsgáljuk meg, hogy a virágzatokban nem bújt-e meg egy-két bogár, majd folyó vízzel gyorsan mossuk át. Tegyük a vizet egy zárható tálba és ebbe rakjuk bele a cukrot meg a virágok...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tisztított gyömbért kisebbre daraboljuk, majd egy aprítógépben pici víz hozzáadásával pépesítjük. Felforraljuk a többi vizet, és hozzáadjuk a cukrot. Ha újra felforrt, belekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele. Önts a bodzavirágokra annyi vizet,...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA kipréselt narancslevet turmixgépbe öntjük. Hozzá a darabolt alma, és ananász, majd a kókusztej. Krémesre turmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű