fahéjas graham keksz (ha csak simát találsz, az sem baj, keverj hozzá egy kevés őrölt fahéjat),
fél csésze olvasztott vaj,
500 gramm édes krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília,
egy citrom reszelt héja,
két evőkanál frissen facsart citromlé.
12 szelet graham kekszet zúzz össze, ha nem fahéjas, akkor adj hozzá kb. egy teáskanál fahéjat. Keverd hozzá a felolvasztott vajat, majd a masszát simítsd el egy torta formában. A túrót, a tejjel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a levével alaposan keverd el, majd a keletkezett krémet kend rá a keksz-torta alapra.
Egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe, majd másnap tálalhatod is friss, bogyós gyümölcsökkel. Ez a torta nagyon hamar elkészül, azonban legalább 24 óra kell, hogy összeálljon. Ezért jó, ha vendégeket vársz, még idejében nekifogsz az előkészületeknek.
A tojást habosra verjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kerek tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk, így két vékony piskótalapot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA piskótalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de megéri, mert egy sokkal stabilabb szerkezetű fehérjehabot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTÉSZTA a tojásokat ketté vesszük....a sárgákat két evőkanál cukorral kikeverjük...a tojások fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük... majd óvatosan a habba keverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű