menu

Családireceptkönyv.hu

Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók / 4 adag

3 idared alma
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
5 ek cukor
1 citrom héja
0,5 citrom leve
kevés só
2 dl tejszín
2 ek étkezési keményítő
1 kk vanília aroma
1 mk őrölt fahéj

Elkészítés:


1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát.
Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem készül a levesünk.
Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg.
1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről.

Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habtekercs
Habtekercs

A margarint összemorzsolom a vajjal,hozzá a többi összetevőt és a felfuttatott élesztőt.Három részre osztom,a részeket sodrom és habbal töltöm. Feltekerem. 1 órára a hűtőbe,majd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperzselé
Eperzselé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykaszárny savanyú káposztával
Pulykaszárny savanyú káposztával

Pulykaszárny savanyú káposztával: A húst előző nap bepácolom fokhagymás delikát, bors, sós, tejben (ez elhagyható, de finomabb így a húsnak az íze) A babot előfőzöm,......sava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cigánypecsenye
cigánypecsenye

Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk