hozzávalók / 4 adag
3 idared alma
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
5 ek cukor
1 citrom héja
0,5 citrom leve
kevés só
2 dl tejszín
2 ek étkezési keményítő
1 kk vanília aroma
1 mk őrölt fahéj
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát.
Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem készül a levesünk.
Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg.
1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről.
A margarint összemorzsolom a vajjal,hozzá a többi összetevőt és a felfuttatott élesztőt.Három részre osztom,a részeket sodrom és habbal töltöm. Feltekerem. 1 órára a hűtőbe,majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPulykaszárny savanyú káposztával: A húst előző nap bepácolom fokhagymás delikát, bors, sós, tejben (ez elhagyható, de finomabb így a húsnak az íze) A babot előfőzöm,......sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű