menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-hagymás pulykasült


Írta:

Elk. idő: 130 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb
5 közepes db vöröshagyma
5 nagy db alma
2 ek kacsazsír
2 szál rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.
Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.
Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.
Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.
Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsonyi recept

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszteri malacsült
Szilveszteri malacsült

A malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvalekváros Bejgli
Szilvalekváros Bejgli

Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Csokoládés-mogyorós szaloncukor
Csokoládés-mogyorós szaloncukor

Serpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk