1 pohár liszt
1 tojás
1 pohár tej
4 alma
kevés vaj
fahéj
cukor ízlés szerint
Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig.
Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, majd tegyük félre. A húst, a felaprított hagymát és a felkarikázott paprikát közepes lángon, kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sós, a tésztát sós, olívaolajos vízben puhára főztem, majd leszűrtem. Száraz serpenyőben illatosra pirítottam a mogyorót, hozzáadtam a brokkolit, majd rövid idő után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a mézet keverjük el az állott víz felében. Halmozzuk kupacba a lisztet és a sót. Csináljunk egy kis mélyedést a közepén, és oda öntsük a vízben feloldott élesztőt. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű