8 db kisebb cékla
olívaolaj
balzsamecet
só
frissen őrölt fekete bors
A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk.
Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és alufóliába csomagolva sütőben sütjük.
sütési hőfok: 190°C
Kolléganőmtől hallottam ezt a szuper receptet. Egyszerű az elkészítése, és sokkal ízletesebb, mint a vízben főtt társai. Kitűnő köret sültek mellé.
A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát megmosom és lecsöpögtetem. Nem kell meghámozni, csak az esteleges hibákat vágjuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel, a zöldhagyma daraboljuk fel. Tegyünk egy nagy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és...
Elkészítési idő: 15+5perc Nehézség: Nehéz