menu

Családireceptkönyv.hu

Ananászkrémleves kókuszcsókkal


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kókuszcsókhoz:

2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg kókuszreszelék
A leveshez:

1 dl narancslé (100%-os)
1 konzerv kókusztej
kb. fél l tej
1 kockázott ananászkonzerv
fél cs tejszínes pudingpor
cukor vagy méz ízlés szerint
csipet fahéj
3-4 szegfűszeg

Elkészítés:


Először elkészítjük a kókuszcsókot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne.
Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsire két kanállal kis kupacokat teszünk (ki fognak kicsit lapulni, hagyjunk nekik helyet), és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Pár percig zárt ajtónál sütjük őket, majd résnyire nyitott sütőben szárítjuk a csókokat. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészülnek, akkor jó, ha szép rózsaszínes-barnás kérget kapnak, és ha megkocogtatjuk őket, kemények.
Míg a kókuszcsók sül, egy lábasban feltesszük főni a tejet és a kókusztejet a narancslével és a fűszerekkel. A konzerv levét félretesszük.
Hozzáadjuk a leveshez az ananászkockák felét, majd felforraljuk, pár percig főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük benne az ananászdarabokat. Ettől intenzívebb lesz a leves íze.
Visszatesszük főni, hozzáadjuk a maradék ananászkockákat (én szeretem, ha a levesben vannak gyümölcsdarabok, de akár az egészet pürésíthetjük).
Az ananász levével elkeverjük a pudingport, és ha felforrt a leves, hozzáadjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá tejet, míg a kívánt állagot elérjük. Ha nem elég édes, édesíthetjük cukorral vagy mézzel.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk, a tányér szélén kínáljuk hozzá a kókuszcsókokat.
sütési hőfok: 200°C

Trükkök, tippek, praktikák:


Hideg és különleges gyümölcslevesre vágytam, így született meg egy forró nyári napon ez a leves. Alig vártam, hogy kihűljön, és végre ehessek belőle. Aki szereti az ananászt, mindenképp próbálja ki. Narancslé helyett ananászlével is készülhet, de az most nem volt itthon. Legközelebb azzal fogom kipróbálni. Kicsit savanykás, krémes levest kapunk, és ehhez nagyon passzol a tömény, édes és ropogós kókuszcsók, de akár külön fogásként is megállják a helyüket.

Ananászkrémleves kókuszcsókkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis muffin
Csokis muffin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rumos gesztenyekrémleves
Rumos gesztenyekrémleves

A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos töltött krumpli
Húsos töltött krumpli

Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon. Ezután olajon megpároljuk a húst a fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Aszaltszilva leves
Aszaltszilva leves

Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. Összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk