0.5 kg sertéscsülök
0.25 dkg sertésfül
0.5 kg sertésköröm
0.25 dkg sertésfarok
0.5 kg sertéshús
0.5 kg sertéscsülök (füstölt csülök)
1 teáskanál bors
10 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 db babérlevél
4 l víz (kb.)
A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira.
Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót.
Forrás után lassú tűzön 5-6 órán át főzzük. A habját leszedjük folyamatosan. Elején gyakrabban, majd később ritkábban, már a végén nem is kell. Amikor a levét 4 ujjnyira elfőtte, a húsok is addigra megfőttek, elválnak a csontról.
A húsokat kivesszük a léből, a csontról leszedjük, a tányérokba kiadagoljuk. Amikor a lé egy kicsit visszahűlt, a tetejéről, ha nagyon zsíros, szalvétával, törlőkendővel óvatosan felitatjuk.
A kiadagolt húsra a tányérokat felöntjük kocsonyalével. Lakótelepeken hűtőbe, nálam a hűvös nyárikonyha asztalára kerülnek.
A mazsolát keverjük össze a rummal, hagyjuk pár órát állni, hogy magába szívja, majd csepegtessük le. ( Érdemes a sütés előtti estén összekeverni, és egy éjszakát állni hagyni.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsólisztet összekeverjük különböző fűszerekkel, például római köménnyel, őrölt korianderrel, curryvel, pirospaprikával, és frissen őrölt sóval és borssal. Bekeverjük an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.nosalty.hu/recept/almas-kremes-vanilias-kremmel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű