1 kg pulykamell (filé)
1 dl fehérbor
20 dkg füstölt sajt (karaván vagy egyéb)
10 dkg bacon
2 dl tejföl
8 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
2 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük.
Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.
Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.
Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a húszeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.
A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.
Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjük az aszalt szilvával és tovább sütjük.
Hagymás krumplipürével tálalhatjuk
Az egészet öszekeverjük és pihentegyük 3 órát vékonyra jujtás sütés
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy folyékony massza legyen, és betakarva meleg helyre állítjuk. Amíg ez a kovász meleg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hagyományos, magyar konyhában ismert palacsintatésztához képest a legfontosabb különbség, hogy ebbe a tésztába nem teszünk cukrot, mert az beindítja az élesztő erjedését és hatal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű