1 kg egyben sült pulykamell
5 dkg füstölt kenyérszalonna
10 dkg bacon (szeletelt)
20 dkg aszalt szilva
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet.
A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is figyelembe véve), majd a szeletelt bacon-nel befedjük.
Sütőzacskóba helyezzük a pulykát. A szilvákat és a megmaradt szalonnadarabokat a hús köré rendezzük. A sütőzacskót lezárjuk, egy kb. 20x30 cm-es tepsibe helyezzük, és a sütőben pirosra sütjük a húst.
Tálaláskor a húst vékonyan szeleteljük, a főtt aszalt szilvákkal és krumplipürével tálaljuk.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. A vágóval kekszkarikákat vágunk ki, majd mintázzuk meg őket a pecséttel. 160 °C-ra előmeleg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk. Lass...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűÉles késsel vagdossuk be a libacomb bőrét, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, hintsük meg sóval és tépkedjük rá a kakukkfű leveleit. Tegyük egy nagy tepsibe b...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű