hozzávalók / 4 adag
4 db avokádó
1 citromból nyert citromlé
1 lime-ból nyert limelé
1 ek majonéz
1 ek tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
A meghámozott, kimagozott avokádókat villával vagy botmixerrel pépesítsük.
Adjuk hozzá a citrom- illeve a lime levét, reszelt fokhagymát, majonézt, tejfölt, majd fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal.
A paprikát (ha szeretjük a pikáns ízeket, használhatunk csípős zöldpaprikát is) vágjuk nagyon apróra, és adjuk az avokádó krémhez, keverjük jól össze.
Pirítósra kenve friss paradicsommal, lilahagymával, uborkával fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá! :)
1 A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre. 2 Egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a toj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. lépés Mindent belerakunk egy turmixgépbe és csomómentesre turmixoljuk illetve addig amíg tészta állaga nincs. 2. lépés Egy kis olajat felmelegítünk a palacsintasütőben és kis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk. A palacsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű