50 dkg fejtett bab (nagy szemű)
40 dkg sárgarépa (zsenge)
40 dkg burgonya
2 közepes db vöröshagyma
6 db zsálya (levél)
2 ek vaj
10 dkg erdélyi szalonna (húsos)
175 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db hegyes erős paprika (ízlés szerint)
2.5 dl víz
A hagymát vékonyra felszeleteljük, a vajon a szalonnával együtt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a babot, a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
Sóval, borssal, fokhagymával és zsályával ízesítjük, néhány percig pirítjuk.
Hozzáöntjük a vizet, lefedjük, és pároljuk.
Ízlés szerint csipős paprikát teszünk bele.
Végül tejföllel gazdagítjuk.
1,5-2 liter vízben a paradicsomkonzerveket elkezdem főzni, zellert és sót rakok a vízbe. Összeállítom a gombóc anyagát és a forrásban lévő vízbe kis gömböket (valamivel nagyobb min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfu...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: NehézA csirkemájat tisztítsuk meg, az ereket, hártyákat távolítsuk el kés segítségével. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A hagymaszeleteket olajon din...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket és szépen lepirítjuk. Közben a sült krumplit is kisüstjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű