75 dkg birs
1 késhegynyi só
5 ek cukor
1 ek méz
1 db mandarin (karika vagy citrom/narancs elmaradhat)
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
1 késhegynyi szerecsendió
1 csomag vaníliás cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott ek liszt
4 ek flakonos tejszínhab (díszítéshez)
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
Annyi vízben, ami jól ellepi, feltesszük főni.
Közben ízesítjük a sóval, a cukorral, a mézzel, a fűszerekkel. A mandarinkarika nagyon illik hozzá.
Kb. 5-10 percig főzzük, míg a birsalma megpuhul.
1 ek lisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, és behabarjuk a levest. Ezzel már csak egy percig főzzük.
1 merőkanálnyi főtt birsalmát kevés lével kiszedünk, és botmixerrel pépesítünk, majd visszaöntjük a levesbe. Így sűrűbb és még zamatosabb lesz a leves leve, de enélkül is finom, ha nem akarunk pepecselni.
Teljesen kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal.
.1 kg sertés lapockát vagy combot nagyobb darabokra vágok be dörzsölöm sóval,borssal,majoránnával,őrölt köménnyel,bazsalikommal kakukkfűvel,rozmaringal,teszek hozzá fokhagymát,hagy...
Elkészítési idő: 1+40 Nehézség: KönnyűA narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű