60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolbász (füstölt)
15 dkg gomba
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
200 g lecsó
1 kg burgonya
2 dl víz
2 dl napraforgó olaj (a burgonya sütéséhez
A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apró kockára daraboljuk, kisütjük, majd rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megszórjuk.
A lecsót, a kolbászt és a gombát a húshoz keverjük.
2 dl vizet öntünk rá, és pároljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, olajban ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük, és a pecsenyével összeforgatjuk.
Sütésre alkalmas tálat megszórjuk a sajt és az apróra vágott sonka felével, meglocsoljuk a tejföllel és teszünk rá vajdarabkákat. Ráütjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, majd ismét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket. A comb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével felforraljuk, félretesszük, hogy beszívja a levet. A tojássárgáját a vajjal elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közékeverünk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű