300 g csont és bőr nélküli csirkemell
200 g teljes kiőrlésű penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt piros paprika
240 g brokkoli rózsa
400 g konzerv paradicsom (ha frisset használunk, akkor főzzük meg a paradicsomot)
15 g friss bazsalikom vagy oregánó
Reszelt parmezán sajt (elhagyható)
A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük. A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Fél percig kevergetjük Jöhet bele a brokkoli és további 3 percig főzzük, kevergetjük. Kivesszük a serpenyőből a brokkolit.
A csirkemellet tesszük most a forró serpenyőbe és 3-4 perc alatt gyorsan átsütjük. Most visszatesszük a brokkolit a serpenyőbe. Beleöntjük a tésztát és a paradicsomot. Gyakori kevergetés mellett összemelegítjük az egészet.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal. .
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk. A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a moustárt, mézet, ráreszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes