6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
Bőrös kacsahájat alaposan megmosom, egy csipesszel kiszedem a toll tokokat, felkockázom. Lábasba kb. fél dl. vizet öntök alulra, majd a bőr kockákat rádobom. Tűzöm eleinte közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe r...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA csirkecombokat bepácoljuk, és pár órát hűtőben tartjuk. A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló jénaiba összekeverjük a pár ek olajjal, sóval. Az edé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edénybe t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű