4 narancs
1 citrom
20 dkg cukor
1/2 dl víz
1/2 l vodka
1 ág friss rozmaring
narancshéjkarikák
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, ha kihűlt beleöntjük a vodkát. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg. 3 narancsot és a citromot meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. 1 narancsról spirálvonalban levágjuk a héját. Befőttesüvegbe tesszük a gyümölcsszeleteket, a héjat és a vodkás szirupot, majd lefedjük. 2 hétig az üvegben hagyjuk, naponta felkeverjük. 2 hét után átszűrjük, üvegbe töltjük. Beleállítunk díszítésként és ízesítésként egy ág friss rozmaringot a narancshéjkarikával és lezárjuk. Még 2 hétig érnie kell, hogy a rozmaring is átjárja.
(Ezt én akkor nem csináltam meg, de lehet: A visszamaradó gyümölcshúst ízlés szerint 3-5 ek. cukorral főzzük fel. Ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, esetleg gyömbérrel. Így dzsem is lesz az ünnepi reggelihez.)
Aprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A megpárolódott hagymára rak...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KözepesA baranycombot megmostam es szarazra toroltem. Keszitettem egy pácot : so,bors, aprora zuzott fokhagyma, olaj. Ezzel a keverekkel jol bekentem a baranyhust, es, 2 orara hutobe te...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, sót keverjük el, amíg krémes és habos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és ezt követően adjuk hozzá a marcipánt is. A lisztet keverjük el a sütőporra, é...
Elkészítési idő: kb 1 óra +máz Nehézség: Könnyű