10 dkg ementáli sajt
10 dkg trappista sajt
6 db zöldspárga
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj (extra szűz)
1 ek vaj (nagy ek)
4 dl tej
1 dl fehérbor (muskotály)
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt)
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
A spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk.
Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuk a vajat, benne a fokhagymát megdinszteljük, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felöntjük a tejjel s a spárga főzővízével. Fűszerezzük. Beletesszük a spárgákat, néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjük a bort.
Tálaláskor rátesszük a spárgacsúcsokat. Fokhagymás, olívaolajsas bruschettával fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.
1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a hagymát üvegesre. Hozzátesszük a borsót,sárgarépát és ezzel dinszteljük tovább. Amikor egy-két percet így párolódott rászórjuk a lisztet,piros paprikát...
Elkészítési idő: Fél Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű