15 dkg felesborsó
2 közepes db fehérrépa
2 közepes db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
20 dkg füstölt oldalas (vagy füstölt hús)
1 evőkanál liszt
1 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
A füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le.
A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
Ha a hús félig megfőtt, bezöldségeljük, és beletesszük a sárgaborsót is. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Borsozzuk.
Amikor elkészül, vékonyan berántjuk.
Ha valaki szereti, kicsi tejfölt is tehet a levesbe, de anélkül is finom.
◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposztá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit feldaraboljuk. Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a cukkinit és a fokhagymát 3 percig együtt pároljuk. Felöntjük a zö...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű