7 dl konyak
3 vaníliarúd
1 kk. mézes fűszerkeverék
15 dkg méz
2 dl 30%-os tejszín
A vaníliarudakat hosszában kettéhasítjuk, kikaparjuk a magjait és a fűszerkeverékkel együtt a tejszínbe tesszük. Óvatosan felforraljuk és ha már langyosra hűlt belekeverjük a mézet, végül hozzáöntjük a konyakot. Kiszedjük a vaníliarudakat (porcukorba téve állítólag még jól átjárja) és a mézes likőrt üvegekbe öntjük. Pár nap alatt összeérnek benne az ízek.
A tejszín miatt én ezt hűtőben tároltam, fogyasztás előtt előbb kivettem, hogy kicsit melegedjen és jól össze kell rázni.
A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chili pelyhet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kihűlt kókuszkrémből szaloncukrokat formázok, majd ezeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatva egy szűk órára a mélyhűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen bevonni. Az étcsoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is keressünk egy műanyag jégkocka tartót (ne azt a nagyon merev fajtát, puhább műanyagot, hogy szükség esetén picit ki tudjuk nyomni belőle az anyagot), vagy szilikonos bon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes