menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár keverés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg szilva

1 kg cukor

1 dl 10% ételecet

pici fahéj

Elkészítés:


Egy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük.
Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukrot, hogy lehetőleg mindenhol egyformán legyen a tetején.
Egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap fedő alatt forrásig melegítjük, majd a gázt takarékra téve négy óra hosszát lassan főzzük.
Nem szabad belenyúlni vagy megkeverni!
A főzés végén a szilva kb. a felére esik össze.
A fedőt levéve most már keverjük a lekvárt, a szilvák szétesnek és lekvár állaga lesz a masszának.(Fedő nélkül még,addig főzöm kevergetve, míg el nem érem a kívánt sűrűséget, kb 1 óra volt ).
Ha egyszer elkezdtük keverni, nem hagyhatjuk abba mert leég.
Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom lett,IGAZI 'Nagyi lekvár'!!!
Mindenkinek jó étvágyat a finom házi szilvalekvárhoz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!! Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni. Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe. Tetejére pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Tepsiben sült zöldségek
Tepsiben sült zöldségek

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Birs sajt
Birs sajt

A birseket alaposan megmostam, negyedeltem és a magházát ill. a hibás részeket kivágtam. Nem hámoztam meg, mert kell a szín és a pektin. Feldaraboltam fél citrom levét ráfacsartam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas almalekvársütőtökkel
Fahéjas almalekvársütőtökkel

A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk